Onze onderneming begon in 1843, toen Dingenis Dekker samen met zijn broer Johannes een koperslagerij vestigde in Goes. In 1855 kwam de 15-jarige Kornelis Knieriem in dienst als knecht. Kornelis trouwde later met Lena, de dochter van Johannes. Het assortiment bestond in die tijd uit producten zoals potten, ketels, lampen en bijbelsloten, evenals uiteenlopend reparatiewerk. Kornelis en Lena kregen vier kinderen, waarvan de jongste Johannes heette, geboren in 1878. De jonge Johannes zette het koperslagerswerk voort als derde generatie bedrijfsopvolging.
In 1893 vierde de koperslagerij haar 50-jarig bestaan, hetzelfde jaar waarin in Parijs de eerste automobielen met nummerborden verschenen. Kort na de eeuwwisseling trouwde Johannes Knieriem met Cornelia Vader en samen kregen ze acht kinderen, waaronder Jacob. Dit was ten tijde van de Eerste Wereldoorlog.
In 1938, vlak voor de Tweede Wereldoorlog, werd een nieuw product aan het assortiment toegevoegd: nummerplaten voor automobielen, met het toenmalige provinciale kentekensysteem. In juni 1941 nam Jaap Knieriem het bedrijf over van zijn vader. Een maand later trouwde hij met Cornelia Dina Hartoog en zij kregen een dochter, Lia. Na de oorlog breidde het bedrijf zijn productlijn uit met knaldempers voor auto’s en tractoren, plukemmers, fruitsleden en ook de eerste spuitgietproducten gaan met forse aantallen de deur uit. Door de groei werd de oude bedrijfsruimte te klein, en begin jaren ’60 verhuisde het bedrijf naar de Industriestraat.
Dochter Lia Knieriem trouwde met Henk Harinck, die samen met Lia’s neef Johan Verschuure in het bedrijf werkte. In 1966 traden Henk en Johan toe tot de bedrijfsleiding en het bedrijf kreeg de naam Fima J. Knieriem en Zonen. Verkeersborden werden toegevoegd aan het assortiment en de eerste spuitgietcapaciteit werd uitgebreid. In 1968 werd een nieuw gebouw aan de Anthony Fokkerstraat geopend. In 1977 werd de bedrijfsruimte uitgebreid en in 1978 werd het productieproces van de kentekenplaten geheel gewijzigd door de invoering van de reflecterende kentekenplaat. In 1995 werd een nieuwe hal bijgebouwd voor de uitgebreide kunststof spuitgietproductie.
In 1999 traden Marten en Jacco Harinck, de zoons van Henk en Lia, toe tot de directie. Het jaar 2000 markeerde de start van de overgang naar het euro-kentekenplaat systeem, wat een geheel nieuwe machinerie en productieproces vereiste. Tegelijkertijd werd er gestart met de productie van kunststof houderplaten.
In 2004 werd de export van kentekenplaatproductielijnen gestart en een nieuwe hal werd in gebruik genomen. In de jaren 2005, 2007 en 2009 werden Gepal Fabrieken, Straatnaambord.nl en Naamplaat Bewegwijzering overgenomen. Ook werd er in 2009 een nieuwe centrale hal geopend.
De meest recente uitbreiding vond plaats in 2015, toen Jeco Automaterialen werd overgenomen, verhuisd en omgevormd tot Jeco Zeefdruk. In 2016 werd een Joint Venture gestart in Curitiba, Brazilië, gecertificeerd voor de productie van de Mercosul kentekenplaten en inmiddels een gevestigde speler op de Braziliaanse markt.
Tijdens ons 175-jarig jubileum in 2018 werd JKG door Zijne Majesteit erkend met het predicaat “Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier”. Deze eer onderstreept de langdurige kwaliteit en betrouwbaarheid van ons bedrijf.
Anno 2021 vormen we samen met de andere bedrijven de JKG bedrijvengroep op twee locaties: Goes en Zwijndrecht. Deze bedrijvengroep is in diverse markten actief. Onder de slogan “Richtinggevend aan uw mobiliteit” blijven we innoveren en bieden we werkgelegenheid aan een team van ongeveer 50 medewerkers. We blijven ons inzetten voor langdurige werkgelegenheid en internationale groei.